Ευαισθητοποίηση

16/10 #WorldFoodDay

Ενδεικτικά, το 2022 καταφέραμε να διακινήσουμε 2.172 τόνους προϊόντων, για περισσότερους από 110.000 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα – περισσότερα.

16/10 #WorldFoodDay

Στην Ελλάδα, 2.048.189 τόνοι τροφίμων σπαταλώνται κάθε χρόνο, ενώ 1 στους 10 ανθρώπους, αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με την στοιχεία της Eurostat για το 2022. – περισσότερα.

29/9 Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμωνπερισσότερα.

«Το όνειρο» είναι ένα παραμύθι, επίκαιρο όσο ποτέ, για την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού, την προστασία της φύσης και την καταπολέμηση της πείνας – περισσότερα.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι διεθνείς εξελίξεις είναι δυσάρεστες και πρωτοφανείς. Ως συνέπεια αυτών, η επισιτιστική ανασφάλεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη αυξάνεται, ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις για ενδεχόμενη, ευρύτερη επισιτιστική κρίση και πως αυτή θα μπορεί να μετριαστεί – περισσότερα.

Η δουλειά της Τράπεζας Τροφίμων μας φέρνει σε συνεχή επαφή με οργανώσεις που βρίσκονται στην βάση της κοινωνικής φροντίδας. Οργανώσεις που βασίζονται στην πρωτοβουλία ιδιωτών που αποφασίζουν να δώσουν από τον εαυτό τους για να βοηθούν τους λιγότερο τυχερούς – περισσότερα.

Η 2ήμερη συνάντηση που διοργάνωσε η Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31/10 & 1/11 και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Ήπειρο, την Κρήτη και τη Θεσσαλία περισσότερα.

Λένε ότι για να λυθεί ένα πρόβλημα χρειάζεται πρώτα να μετρηθεί. Μερικά προβλήματα, όμως, δεν μπορούν να περιμένουν. Η πείνα και η σπατάλη απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και με το σκεπτικό αυτό ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος ίδρυσε το 1995 την Τράπεζα Τροφίμων – περισσότερα.

Υπάρχει σπατάλη τροφίμων; Τι είναι; Είναι σημαντικό; Και τι μπορούμε να κάνουμε;

Η μισή σπατάλη τροφίμων εντοπίζεται στους τελικούς καταναλωτές, μέσα στα σπίτια μας, στον τρόπο που ζούμε και τρεφόμαστε. Στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την τροφή – περισσότερα.