Η δράση της Τράπεζας Τροφίμων!
Η Τράπεζα Τροφίμων αποσκοπεί όχι μόνο στην καταπολέμηση της πείνας αλλά και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων. Οι εταιρείες τροφίμων που μας στηρίζουν με την προσφορά τους κάθε χρόνο, ολοένα και αυξάνονται.
Η δράση της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίμων καλύπτει τρεις βασικούς άξονες: τη συλλογή, τη διαχείριση και την προσφορά τροφίμων.

Συλλογη Τροφίμων

3A-Αντίγραφο Σε μια οργανωμένη αποθήκη συγκεντρώνει τρόφιμα, αναψυκτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, από δωρεές εταιριών. Αξιοποιεί έτσι τα πλεονάσματα παραγωγής, προϊόντα με λάθος συσκευασία ή ελλειποβαρή, με κοντινή ημερομηνία λήξης, αλλά κατάλληλα προς κατανάλωση και με μεγάλη διατροφική αξία, τα οποία γεμίζουν το τραπέζι των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, κάθε μέρα!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 2014 οι εταιρείες που πρόσφεραν τα προϊόντα τους στην Τράπεζα Τροφίμων ήταν 68 ενώ αυξήθηκαν σε 90 το 2016! Ευχαριστούμε πολύ!

Διαχειριση Τροφίμων

Η δράση της Τράπεζας Τροφίμων! Τρόφιμα, αναψυκτικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής, κατάλληλα προς κατανάλωση, συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας Τροφίμων, στο Κρυονέρι Αττικής, και μοιράζονται σε επιλεγμένα συσσίτια και ιδρύματα του λεκανοπεδίου.
Τα τρόφιμα που συλλέγονται φυλάγονται στην διώροφη αποθήκη της Τράπεζας Τροφίμων. Η αποθήκη περιλαμβάνει βιομηχανικό αναβατόριο, δύο θαλάμους ψύξεως, δύο θαλάμους καταψύξεως, παλετοφόρα και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Προσφορα Τροφιμων

Η δράση της Τράπεζας Τροφίμων! Όλα τα τρόφιμα που συλλέγει η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων τα διαθέτει δωρεάν σε επιλεγμένα συσσίτια και ιδρύματα σε όλη την Αττική.
Γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα απεξάρτησης, φορείς υποστήριξης μεταναστών, οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, συσσίτια και εκκλησίες συνιστούν τους καθημερινούς συνεργάτες της Τράπεζας Τροφίμων, σε ένα δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης.
   
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Τράπεζα Τροφίμων. All Rights Reserved © 2019

Design with by DMH.gr