Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων!
Η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 ως το πρώτο και το μόνο ανεξάρτητο ίδρυμα καταπολέμησης της πείνας στη χώρα μας. Ο σκοπός της Τράπεζας Τροφίμων είναι η σωστή διαχείριση των τροφίμων που δεν έχουν πια εμπορική αξία, αλλά είναι κατάλληλα προς κατανάλωση. Πολλά από αυτά τα τρόφιμα κατέληγαν στις χωματερές, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες συνάνθρωποι μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σίτισης. Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων!
Από την ίδρυση της έως σήμερα, η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων έχει διακινήσει πάνω από 17.700 τόνους προϊόντων.
 

Γνωριμία με την Τραπεζα Τροφιμων!

Η Τράπεζα Τροφίμων, ως ανεξάρτητο ίδρυμα καταπολέμησης της πείνας, προσφέρει συστηματικά τρόφιμα σε 144 φορείς σε όλη την Αττική.
Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων! Μέχρι σήμερα, το δίκτυο της Τράπεζας Τροφίμων περιλαμβάνει 144 συσσίτια και ιδρύματα, ανάμεσα στα οποία διακρίνονται 11 γηροκομεία, 17 ιδρύματα φροντίδας παιδιών, 5 κέντρα απεξάρτησης, 15 φορείς υποστήριξης ΑΜΕΑ & κέντρα ψυχικής υγείας και 6 δομές υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων! Ειδικά το 2016, η Τράπεζα Τροφίμων προσέφερε τρόφιμα, αναψυκτικά, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά σε περισσότερους από 24.000 τελικούς ωφελούμενους (το 38% των ωφελούμενων ήταν κάτω των  18 ετών, ενώ το 10% ήταν ηλικιωμένοι άνω των 65). Επιπλέον των παραπάνω, προσέφερε τρόφιμα σε οργανωμένους καταυλισμούς προσφύγων στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

Η λειτουργια της Τραπεζας Τροφιμων

Η Τράπεζα Τροφίμων είναι ανεξάρτητο ίδρυμα και λειτουργεί κυρίως με δωρεές και χορηγίες εταιριών τροφίμων.
Το 2016 δεχθήκαμε δωρεές από 90 εταιρίες τροφίμων, διακινώντας συνολικά 1.024 τόνους τροφίμων.
Επιπλέον, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε, ανέπτυξε εθελοντικές δράσεις με σχολεία και άλλους κοινωνικούς φορείς, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες σχετικά με το θέμα της σπατάλης των τροφίμων καθώς και αυτό της επισιτιστικής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά συμπολίτες μας. Πραγματοποίησε πολλαπλές συλλογές τροφίμων από supermarkets και σχολεία, κινητοποιώντας ένα δίκτυο εθελοντών που αγγίζει τα 300 άτομα και συγκεντρώνοντας περισσότερους από 38 τόνους σε όσπρια, ζυμαρικά, γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων! Στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Δήμο Αθηναίων, η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων παρείχε χώρο και εξοπλισμό από τις εγκαταστάσεις της καθώς και την τεχνογνωσία της σε θέματα αποθήκευσης, διαχείρισης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων. Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων!

Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων!

Η Τραπεζα Τροφιμων μελος της ομοσπονδιας Ευρωπαϊκων Τραπεζων

Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων! Το 1995 με την ίδρυση της, η Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων έγινε ισότιμο μέλος της ομοσπονδίας Ευρωπαϊκων Τραπεζών Τροφίμων (FEBA). Μ’αυτόν τον τρόπο και μέσω των δράσεων μας προωθούμε το foodbanking και ονειρευόμαστε μια Ευρώπη, στην οποία κάθε πολίτης θα έχει επαρκή και ισορροπημένη διατροφή. Γνωριμία με την Τράπεζα Τροφίμων!    
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Τράπεζα Τροφίμων. All Rights Reserved © 2019

Design with by DMH.gr