Η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις. Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης πτώσης του κατά κεφαλήν εισοδήματος και της υψηλής ανεργίας, σημαντικό μέρος του πληθυσμού φαίνεται πως αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων θρεπτικών τροφίμων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η λειτουργία των τραπεζών τροφίμων, οι οποίες συνεισφέρουν καθοριστικά τόσο στην καταπολέμηση της επισιτιστικής ένδειας (food poverty), όσο και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Στη μελέτη που παρουσιάζεται συνοπτικά σε αυτό το κεφάλαιο της τριμηνιαίας έκθεσης, αναλύονται τα στοιχεία για την έκταση της επισιτιστικής ένδειας και της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται τα διαθέσιμα εργαλεία για την καταπολέμηση αυτών των κοινωνικών προβλημάτων, με έμφαση στο θεσμό της τράπεζας τροφίμων.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Τράπεζα Τροφίμων. All Rights Reserved © 2019

Design with by DMH.gr