NEWS

Τρόφιμα στους πυρόπληκτους στην Γορτυνία

[embedfb https://www.facebook.com/watch/?v=380454426969682&ref=sharing" theme=classic]
[embedfb https://www.facebook.com/watch/?v=525693535201048&ref=sharing" theme=classic]

«Καλησπέρα σας, ονομάζομαι … πρόσφατα κάηκε ο όμορφος τόπος μας …..Εκ μέρους των 10 οικογενειών που είμαστε εδώ 25 άτομα στο σύνολο σας ζητώ την οποιαδήποτε προσφορά η βοήθεια…..Ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Κάπως έτσι, το φορτηγάκι της Τράπεζας Τροφίμων ταξίδεψε στο Δωδεκάμετρο Γορτυνίας και στα διπλανά χωριά, προσφέροντας τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά στους πυρόπληκτους που χρήζουν βοήθειας.

 

Σε ορισμένα σημεία, μυρίζει ακόμα φωτιά…

Προσφέραμε στους κατοίκους 920 κιλά σε ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, τοματοχυμό, δημητριακά, σοκολάτες, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά, καλύπτοντας προσωρινά και όσο αυτό είναι εφιτκό, αφού τα προβλήματα που έχουν προκληθεί είναι τεράστια, τις ανάγκες 100 ατόμων.

Η τοπική οικονομία εξαρτάται από τις ελιές και την κτηνοτροφία. Χιλιάδες δέντρα κάηκαν, καθώς οι ελαιώνες ήταν ανάμεσα σε πεύκα, ενώ ακόμα και όσα δεν κάηκαν έπαθαν μεγάλη ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόβατα και κατσίκια κάηκαν στην φωτιά, πολλά άλλα απέβαλαν, δεν υπάρχουν βοσκότοποι και τα μαντριά καταστράφηκαν κι αυτά. Ακόμα και σήμερα η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος είναι συχνές.

Από μέρους μας, όσο μπορούμε θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε τρόφιμα, 

καθώς οι μήνες μπροστά μας θα αποδειχθούν πολύ δύσκολοι γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Οι φωτιές του Αυγούστου άλλαξαν ριζικά τη ζωή των ανθρώπων του Δωδεκάμετρου και των γύρω χωριών. Πέρα από την οικολογική καταστροφή, η τοπική οικονομία, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ελιές και την κτηνοτροφία, δέχθηκε ένα ισχυρότατο πλήγμα, αφού οι πυρκαγιές αποδεκάτισαν κοπάδια και κατέστρεψαν ελαιώνες και βοσκοτόπους.

Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν για ακόμη μια φορά την προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας! Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας.

Δείτε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.