Περίοδος προγράμματος

Από τα μέσα του 2022 και μέχρι τον Ιούνιο του 2023 η Τράπεζα Τροφίμων καλύπτει με αγορές τροφίμων το 25% των αναγκών σε τρόφιμα 8 επιλεγμένων μη κερδοσκοπικών γηροκομείων της Αττικής.

#thx_TIMA

0
Ηλικιωμένοι
0
Γηροκομεία
0
Κατάκοιτοι
Στόχος του προγράμματος EFF TIMA είναι η στήριξη της λειτουργίας των παρακάτω 8 γηροκομείων της Αττικής. 
  • Φιλανθρωπικό Σωματείο ‘Αγιος Παντελεήμων’
  • Στέγη Γερόντων Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής
  • Στέγη Γερόντων Ι.Ν. Θεράποντος Ζωγράφου
  • Στέγη Γερόντων Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Σταδίου
  • ‘Μερόπειον’ Φιλανθρωπικό Ίδρυμα
  • Εκκλησιαστικό Γηροκομείο ‘Η Ανάσταση’
  • Ι.Μ. των Αδελφών του Τιμίου Σταυρού
  • Κοινωνική Μέρινμνα Μοσχάτου ‘Διονύσιος Θεοφιλάτος’
Από τον Δεκέμβριο του 2020 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, έως και σήμερα έχουμε διαθέσει 7401 kgr τροφίμων (βλ.εικόνα), τα οποία καλύπτουν τη σίτιση 267 ηλικιωμένων, εκ των οποίων οι 141 είναι κατάκοιτοι.
Ευχαριστούμε το ΤΙΜΑ Kοινωφελές Ίδρυμα
για την πολύτιμη συνεισφορά του, η οποία θα συνεχιστεί για όλο το 2021.
Foodbank

« … καλύπτετε τις περισσότερες των αναγκών μας και συνδράμετε περισσότερο παντός άλλου την δική μας προσφορά στον πονεμένο άνθρωπο … οι τρόφιμοι μας βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους και έχουν ανάγκη από υλική συνδρομή όσο και από στοργή και αγάπη… σας ευχαριστούμε για την μεγάλη σας προσφορά, την ευγένεια και την θυσία σας …»

π. Εμμανουήλ Καροφυλλάκης

Φιλανθρωπικό Σωματείο ‘Άγιος Παντελεήμων’

« … η βοήθεια σας είναι λίαν απαραίτητη στην διεξαγωγή του έργου μας, μιας η οικονομική δυσχέρεια έχει φθάσει σε επίπεδα που δεν περιγράφονται, οι δωρεές λιγοστέψανε, ακόμη και η δυνατότητα των εξυπηρετουμένων οικογενειών των γερόντων δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχουν συμφωνήσει με συνέπεια την αδιέξοδο οικονομική κατάσταση … ευχαριστούμε τόσο την δική σας συνεισφορά στο πρόγραμμα αυτό, όσον του "Τίμα" που πραγματικά είσθε η μοναδική βοήθεια μας σήμερα! ...»

π. Κωνσταντίνος Κουνάλης

Στέγη Γερόντων Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής

« … η βοήθεια που παρέχεται από το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ χρήσιμη και αναγκαία γιατί οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις είναι περισσότερες … »

π. Χρίστος Αργυρόπουλος

Στέγη Γερόντων Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Σταδίου

« … συμβάλλετε σημαντικά στην εξασφάλιση ενός υψηλότερου βιοτικού επιπέδου, μιας καλύτερης ποιότητας ζωής … τα αυξανόμενα μέτρα προστασίας έχουν φέρει το Ίδρυμά μας σε δεινή κατάσταση, μια στασιμότητα με δυστυχώς δυσάρεστες προβλέψεις για το μέλλον. Βεβαίως πάντοτε οι δικές σας παροχές αποτελούν μια όαση για εμάς … »

κ. Έλλη Θανογιάννη

‘Μερόπειον’ Φιλανθρωπικό Ίδρυμα

« … ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αξιόλογη προσφορά σας μέσω του ΤΙΜΑ … Καλή δύναμη για τη συνέχεια, πάντα με την αρετή της προσκαρτερίας για ένα καλύτερο μέλλον για όσους δεινοπαθούν … »

αδ. Άννα

Ι. Μ. των Αδελφών του Τιμίου Σταυρού

« … θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσφορά που μας παρέχετε, καθώς στηρίζει το καθημερινό μας έργο σε μεγάλο βαθμό με τα αγαθά που μας προσφέρετε … »

κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος

Στέγη Γερόντων Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου

Μέχρι Δεκέμβριο του 2022 προσφέραμε συνολικά 3.113 kgr προϊόντα

0 kgr
Φρούτα & Λαχανικά
0 kgr
Γαλακτοκομικά
0 kgr
Δημητριακά και Αρτοποιήματα
0 kgr
Πρωτεΐνες
0 kgr
Έλαια & Λιπαρά
0 kgr
Ροφήματα & Αναψυκτικά
0 kgr
Διάφορα
Από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι και σήμερα, όλα τα γηροκομεία αναγκάστηκαν να αυξήσουν σημαντικά τις δαπάνες τους για μέσα ατομικής προστασίας, προληπτικές εξετάσεις, tests για τον κορονοϊο στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Πλέον, οι αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και οι επιπτώσεις του πληθωρισμού πιέζουν ακόμα περισσότερο,καθιστώντας ακόμα πιο επίκαιρη την ανάγκη προσφοράς ειδών α’ ανάγκης!

Το ‘ΤΙΜΑ ‘Κοινωφελές Ίδρυμα παραμένει ενεργά στο πλευρό της Τράπεζας Τροφίμων για μια ακόμη χρονιά, βοηθώντας να καλυφθούν για ολόκληρο το 2022 οι επισιτιστικές ανάγκες ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, σε 8 γηροκομεία της Αττικής μέσω του προγράμματος Emergency Food Fund.

Το Emergency Food Fund είναι ένα πρόγραμμα ‘ομπρέλα’ που περιλαμβάνει διακριτές δράσεις αγοράς τροφίμων, από συγκεκριμένους χρηματοδότες, για διατροφικές ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τα μέσα του 2020, λόγω και των νέων αναγκών που προέκυψαν από την επιδημία.