Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει ανάγκες παιδιών σε ορφανοτροφεία, με ειδικές ανάγκες και από πολύτεκνες οικογένειες, σε συνεργασία με 25 φορείς σε όλη την Αττική.

μέχρι σήμερα έχουμε διαθέσει

0
ποτήρια γάλα και δημητριακά

για 3.784 παιδιά

εκ των οποίων 149 ζουν σε ιδρύματα

και 1.448 είναι με ειδικές ανάγκες.

 

«Από την μεριά μας η βοήθεια σας είναι πολύ σημαντική. Μας παρέχετε είδη πρώτης ανάγκης που θα αγοράζαμε υποχρεωτικά σε μία περίοδο που τα οικονομικά μας είναι προβληματικά. Η οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών των οποίων τα παιδιά κάνουν τις θεραπείες τους σε εμάς έχει χειροτερέψει σημαντικά. Δεν σας κρύβω ότι μερικές φορές δίνουμε από τα είδη που μας παρέχετε σε οικογένειες για να έχουν τα παιδιά γάλα και στο σπίτι! Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να κρατηθούν […] ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας και στην εταιρία Μυτιληναίος που σας στηρίζει!».
Τάσος Μαριανός
ΕΛΕΠΑΠ
«Θα θελαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά που μέσα από τέτοιες ενέργειες, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, στηρίζεται φορείς όπως ο δικός μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ίδρυμά μας στηρίζει 86 παιδιά. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας».
Κατερίνα Κολοτούρου
Ίδρυμα Χατζηκώνστα
«…σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των σχετιζόμενων μαθητών είναι 125. Επίσης θέλουμε να γνωρίζετε πως η διανομή γάλατος εβαπορέ στο φορέα μας ήταν απολύτως απαραίτητη, δεδομένου ότι προσφέραμε μόνο περιστασιακά ένα προϊόν που είναι πολύ βασικό για την διατροφή των νεαρών μαθητών μας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία σας και τη στήριξη που προσφέρετε στους μαθητές του ειδικού σχολείου μας».
Καρούμπης Ευστάθιος
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά
«Ευχαριστούμε θερμά την Μυτιληναίος Α.Ε. και την δυνατότητα που μας δίνετε να συμμετέχουμε στο Emergency Food Fund - for Kids. Στη σίτιση του Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου περιλαμβάνονται 183 παιδιά […] 35 πολύτεκνες οικογένειες- κάποιες υπερπολύτεκνες. Βοηθάμε οικογένειες με παιδιά που νοσούν και οικογένειες που νοσούν οι γονείς έτσι ώστε να μην μπορούν να εργαστούν. Προσπαθούμε μέσα από το πρόγραμμα σίτισης να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές ώστε να συνεχίσουν το καθημερινό τους αγώνα... Η βοήθειά σας είναι σημαντική για εμάς και σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά».
Δήμητρα Πάλλη - Καλλιόπη Ασημοπούλου
Ι.Ν. Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου
«η συνεισφορά σας είναι ουσιαστική και κυρίως η επιλογή του συγκεκριμένου προϊόντος είναι σε καθημερινή βάση στην διατροφή των παιδιών μας. Ειλικρινά η προσφορά σας μας δίνει κουράγιο και είναι ένα πολύ μεγάλο στήριγμα για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα παιδία μας».
Χριστίνα Λούρη
Iδρ. Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη»

στηρίζουμε παιδιά, σε συνεργασία με 25 φορείς σε όλη την Αττική

Ίδρυμα Φιλοθέη η Αθηναία, Αγ. Παρασκευή

Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, Χολαργός

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελληνίδων Μητέρων, Π. Ψυχικό

Ίδρυμα “Θεοτόκος”, Ίλιον

Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Αθήνα

Ι.Ν. Αγ. Ευθυμίου, Κερατσίνι

Ίδρυμα για το Παιδί ”Η Παμμακάριστος”, Ν. Μάκρη

Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο θηλέων, Χαϊδάρι

ΕΛΕΠΑΠ, Παγκράτι

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο, Μεταμόρφωσή

Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, Μέγαρα

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Ελευσίνα

Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Κουβαράς

Στέγη Κοριτσιού ”Αγία Άννα”, Ν.Κηφισιά

Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Χαλάνδρι

Όμιλος για την Unesco, Καματερό

Στέγη Θηλέων ”Άγιος Αλέξανδρος”, Π.Φάληρο

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Πειραιάς

Ένωση ”Μαζί για το Παιδί”, Αθήνα

Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Κυψέλη

Παιδί και Δημιουργία, Αιγάλεω

Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων, Αθήνα

Σύλλογος Τριτέκνων-Πολυτέκνων Αττικής, Ραφήνα

 

Το Emergency Food Fund είναι ένα πρόγραμμα ‘ομπρέλα’ που περιλαμβάνει διακριτές δράσεις αγοράς τροφίμων, από συγκεκριμένους χρηματοδότες, για διατροφικές ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τα μέσα του 2020, λόγω και των νέων αναγκών που προέκυψαν από την επιδημία.