Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Συνέδριο των τραπεζών τροφίμων Ευρώπης, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία (FEBA) και την Τράπεζα Τροφίμων Ιταλίας. Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα από τα βασικά θέματα για την Ευρώπη, με αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον. Μαζί με τα τρόφιμα, σπαταλάμε νερό, γη, ενέργεια, εργασία, κεφάλαιο. Παράλληλα, σημαντικό μέρος των τροφίμων αυτών είναι κατάλληλα για κατανάλωση και έτσι το πρόβλημα έχει και κοινωνικές προεκτάσεις, τις οποίες -ιδίως στην Ελλάδα- ζούμε έντονα εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ θέτουν τις βάσεις για την ενημέρωση των πολιτών, την παρακίνηση των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων αλλά και για την χάραξη των απαραίτητων πολιτικών. Η ίδια η Ευρώπη έχει χαράξει την δική της πολιτική για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, μέσα και από την Πλατφόρμα για την Σπατάλη Τροφίμων. Θεσμοί της ΕΕ, κρατικοί φορείς, Πανεπιστήμια, Εταιρίες, Οργανώσεις, εργάζονται για το θέμα. Κορυφαία στιγμή υπήρξε η έναρξη του Συνεδρίου στις κεντρικές εγκαταστάσεις του  Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  Οι Τράπεζες Τροφίμων στην Ευρώπη είναι σημαντικός μοχλός δράσης και θεσμικός συνομιλητής της ΕΕ. Στο Συνέδριο είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε με πολιτικά στελέχη και τεχνοκράτες της ΕΕ, με στελέχη εταιριών τροφίμων, ερευνητές και φυσικά με εθελοντές και επαγγελματίες από τις Τράπεζες Τροφίμων όλης της Ευρώπης.
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

*Πατώντας “Εγγραφή” επιβεβαιώνετε πως συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.

Τράπεζα Τροφίμων. All Rights Reserved © 2019

Design with by DMH.gr