Με το πρόγραμμα «EFF για τη Θεσσαλία» υποστηρίζουμε τις ανάγκες 4.230 πλημμυροπαθών, μεταξύ των οποίων είναι 600 παιδιών και 2.700 ηλικιωμένων.

Από την επικοινωνία που έχουμε με δομές σε όλη την Θεσσαλία, προκύπτει ότι οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται στον νομό Καρδίτσας και τον Βόλο, καθώς εκεί υπήρξαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές. 

Ιδιαίτερα στην Καρδίτσα, χωριά και σπίτια εγκαταλείφθηκαν και παραμένουν άδεια λόγω της υγρασίας και της λάσπης. Οι άνθρωποι έχουν βρει κατοικία σε σπίτια φίλων, συγγενών ή αναγκάζονται να νοικιάσουν. Τα οικονομικά προβλήματα, με πολλούς να έχουν χάσει τις δουλειές τους ή να καταστράφηκαν εντελώς τα χωράφια και τα σπίτια τους, μαζί με τα ψυχικά τραύματα που συνοδεύουν μια τέτοια καταστροφή δείχνουν την μεγάλη ανάγκη για κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών τους.

Μέχρι τώρα έχουμε αγοράσει

τοματοχυμό, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι και ελαιόλαδο

0 kg

Για τον Βόλο έχουμε αγοράσει 3.069kg και ωφελούμενοι είναι 2.000 άνθρωποι, με 100 παιδιά και 1.500 ηλικιωμένους.

Για τον Βόλο, συνεργαζόμαστε με την Μητρόπολη Δημητριάδος. Η Μητρόπολη είχε από πριν συσσίτια σε αρκετές εκκλησίες, τα οποία χρειάστηκε να εντατικοποιήσει ύστερα από τις καταστροφές. Έχουν καλή οργάνωση, λόγω και της εμπειρίας που είχαν, και αυτή την στιγμή παρασκευάζουν συνολικά 2.000 μερίδες ημερησίως. Η βοήθεια καλύπτει τις ανάγκες των πλημμυροπαθών, αλλά περιλαμβάνονται και οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη και πριν τις πλημμύρες.

Για την Καρδίτσα έχουμε αγοράσει 4.699kg και ωφελούμενοι είναι 2.230 συνολικά με 500 παιδιά και 1.200 ηλικιωμένοι.

Για τον νομό της Καρδίτσας συνεργαζόμαστε με το Act for Karditsa. Πρόκειται για μία οργάνωση που δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια, αποτελούμενη από κατοίκους της περιοχής που δουλεύουν μεθοδικά και γνωρίζουν την τοπική κοινωνία. Αυτή την στιγμή, υποστηρίζουν εκατοντάδες οικογένειες στον νομό, στις οποίες περιλαμβάνονται οικογένειες με παιδιά, αλλά και πολλοί μοναχικοί ηλικιωμένοι που ζούσαν στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.