Αποστολή στην Ουκρανία

Όλες οι Τράπεζες Τροφίμων στην Ευρώπη, με τον συντονισμό της Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης (FEBA) στηρίζουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία και την Ουκρανική Τράπεζα Τροφίμων.

 

#AllTogether4Ukraine

 

Ήδη, από την Αθήνα, έως τις 24 Μαρτίου 2022, έχουν γίνει τρεις αποστολές με τρόφιμα πρώτης ανάγκης, βρεφικά είδη και είδη προσωπικής υγιεινής προς την  Τράπεζα Τροφίμων στο Βουκουρέστι

Οι αποστολές της Τράπεζας Τροφίμων έχουν προορισμό γειτονικές χώρες, όπως η Ρουμανία, η οποία έχει ήδη υποδεχθεί 540.000 πρόσφυγες εκ των οποίων το 40% παραμένει στην χώρα. Παρά την επικινδυνότητα, εστάλησαν τρόφιμα στην Τράπεζα Τροφίμων της Ουκρανίας στο Chernivtsi.

Καθώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εισέλθει κανείς στην Ουκρανία, οι αποστολές τροφίμων έχουν προορισμό γειτονικές χώρες, οι οποίες υποδέχονται ή φιλοξενούν χιλιάδες ανθρώπους, οικογένειες και μικρά παιδιά. Τα τρόφιμα εξυπηρετούν τις ανάγκες των προσφύγων και -όσο είναι δυνατόν- γίνονται και μεταφορές τοπικά, από την άλλη μεριά των συνόρων, στο ουκρανικό έδαφος.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, και στο άμεσο μέλλον θα γίνουν περισσότερες αποστολές τροφίμων.

Είμαστε στη διάθεση κάθε εταιρίας που θέλει να στείλει προϊόντα!

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις εταιρίες που μας έδωσαν προϊόντα τους για τον σκοπό αυτό,

ενώ περισσότερες δωρεές είναι ήδη στον δρόμο για την Τράπεζα Τροφίμων!

Την προσπάθειά μας στηρίζουν: