Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ

ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, ο οποίος οραματίστηκε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που θα παρέχει καθημερινά τροφή σε παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το έργο μας είναι αποτέλεσμα σύμπραξης μιας μεγάλης ομάδας που απαρτίζεται από εθελοντές, ιδιώτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα και ΜΚΟ οργανισμούς.
Όλοι μαζί προσφέρουμε τροφή στους συνανθρώπους μας, τρέφοντας ταυτόχρονα ελπίδες για ένα μέλλον χωρίς πείνα

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν πετάμε τίποτα” οι προμηθευτές μας παρέχουν καθημερινά προϊόντα τα οποία είτε είναι κοντόληκτα είτε έχουνε ελαττωματικές συσκευασίες χωρίς όμως να έχουν αλλοιωθεί.

Στην συνέχεια εμείς τα διανέμουμε σε ιδρύματα, συσσίτια και γεύματα αγάπης. Εκεί οι εθελοντές μας μαγειρεύουν καθημερινά εξασφαλίζοντας ένα πιάτο φαγητό σε όλους όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

logo-trap-trof

Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης – FEBA συντονίζει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Τραπεζών Τροφίμων, εκπροσωπεί το δίκτυο σε πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων και θεσμούς της ΕΕ, και αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

Σε 24 χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν περισσότερες από 421 Τράπεζες Τροφίμων. Το 2018 διακίνησαν 781.000 τόνους προς όφελος 9,3 εκ. συνανθρώπων μας!

 

Περισσότερα: www.eurofoodbank.org

https://foodbank.gr/wp-content/uploads/2019/12/feba-annual-report-2018-final_file.pdf

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ