Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει ανάγκες παιδιών σε ορφανοτροφεία, με ειδικές ανάγκες και από πολύτεκνες οικογένειες, σε συνεργασία με 25 φορείς σε όλη την Αττική.

 

 

το 2022 διαθέσαμε

0
ποτήρια γάλα και δημητριακά

Για ακόμη μια χρονιά η «εταιρεία Mytilineos» στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα Emergency Food Fund for Kids της Τράπεζας Τροφίμων καλύπτοντας τις επισιτιστικές ανάγκες παιδιών σε ορφανοτροφεία, με ειδικές ανάγκες και από πολύτεκνες οικογένειες.

Τέτοιες ενέργειες μας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης τροφίμων.

Η συνεισφορά σας στο έργο μας είναι ανεκτίμητη. Σας ευχαριστούμε θερμά!

 

Φορείς

ΕΣΤΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ

ΙΠΑΠ 'ΘΕΟΤΟΚΟΣ'

Ι.Ν.ΑΓ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ

ΕΛΕΠΑΠ

ΙΚΕ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ

Ι.Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ι.Ν.ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

ΙΔΡΥΜΑ Γ&Α ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ

UNESCO ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΛΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΑΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΓΗ ΘΥΛΕΩΝ

ΚΕΣΟ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Π.Ε.ΦΙ.Π.

Σύλλογος τριτέκνων-πολυτέκνων Αττικής

Ι.Ν.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Ι.Ν.ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Στόχος του προγράμματος είναι να καλύψει ανάγκες παιδιών σε ορφανοτροφεία, με ειδικές ανάγκες και από πολύτεκνες οικογένειες, σε συνεργασία με 25 φορείς σε όλη την Αττική.

διαθέσαμε

0
ποτήρια γάλα και δημητριακά

για 3.784 παιδιά

εκ των οποίων 149 ζουν σε ιδρύματα

και 1.448 είναι με ειδικές ανάγκες.

 

«Από την μεριά μας η βοήθεια σας είναι πολύ σημαντική. Μας παρέχετε είδη πρώτης ανάγκης που θα αγοράζαμε υποχρεωτικά σε μία περίοδο που τα οικονομικά μας είναι προβληματικά. Η οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών των οποίων τα παιδιά κάνουν τις θεραπείες τους σε εμάς έχει χειροτερέψει σημαντικά. Δεν σας κρύβω ότι μερικές φορές δίνουμε από τα είδη που μας παρέχετε σε οικογένειες για να έχουν τα παιδιά γάλα και στο σπίτι! Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να κρατηθούν […] ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας και στην εταιρία Μυτιληναίος που σας στηρίζει!».
Τάσος Μαριανός
ΕΛΕΠΑΠ
«Θα θελαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά που μέσα από τέτοιες ενέργειες, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, στηρίζεται φορείς όπως ο δικός μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ίδρυμά μας στηρίζει 86 παιδιά. Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας».
Κατερίνα Κολοτούρου
Ίδρυμα Χατζηκώνστα
«…σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των σχετιζόμενων μαθητών είναι 125. Επίσης θέλουμε να γνωρίζετε πως η διανομή γάλατος εβαπορέ στο φορέα μας ήταν απολύτως απαραίτητη, δεδομένου ότι προσφέραμε μόνο περιστασιακά ένα προϊόν που είναι πολύ βασικό για την διατροφή των νεαρών μαθητών μας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία σας και τη στήριξη που προσφέρετε στους μαθητές του ειδικού σχολείου μας».
Καρούμπης Ευστάθιος
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πειραιά
«Ευχαριστούμε θερμά την Μυτιληναίος Α.Ε. και την δυνατότητα που μας δίνετε να συμμετέχουμε στο Emergency Food Fund - for Kids. Στη σίτιση του Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου περιλαμβάνονται 183 παιδιά […] 35 πολύτεκνες οικογένειες- κάποιες υπερπολύτεκνες. Βοηθάμε οικογένειες με παιδιά που νοσούν και οικογένειες που νοσούν οι γονείς έτσι ώστε να μην μπορούν να εργαστούν. Προσπαθούμε μέσα από το πρόγραμμα σίτισης να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές ώστε να συνεχίσουν το καθημερινό τους αγώνα... Η βοήθειά σας είναι σημαντική για εμάς και σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά».
Δήμητρα Πάλλη - Καλλιόπη Ασημοπούλου
Ι.Ν. Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου
«η συνεισφορά σας είναι ουσιαστική και κυρίως η επιλογή του συγκεκριμένου προϊόντος είναι σε καθημερινή βάση στην διατροφή των παιδιών μας. Ειλικρινά η προσφορά σας μας δίνει κουράγιο και είναι ένα πολύ μεγάλο στήριγμα για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα παιδία μας».
Χριστίνα Λούρη
Iδρ. Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη»
«… θέλουμε να γνωρίζετε πως η διανομή γάλατος εβαπορέ στο φορέα μας ήταν απολύτως απαραίτητη, δεδομένου ότι προσφέραμε μόνο περιστασιακά ένα προϊόν που είναι πολύ βασικό για την διατροφή των νεαρών μαθητών μας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία σας και τη στήριξη που προσφέρετε στους μαθητές του ειδικού σχολείου μας.».
Ο Δ/ντης Καρούμπης Ευστάθιος
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
«... βλέπουμε τους αριθμούς των παιδιών που βρίσκονται σε ένδεια να αυξάνουν αλματωδώς. Η βοήθεια λοιπόν και η συνδρομή σας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι πολύτιμη. Το γάλα και τα δημητριακά είναι αναγκαία για την διατροφή των παιδιών. Ιδιαίτερη έμφαση από εμάς δίνεται στο γάλα.
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη! »
π. Κων/νος Μαργώνης
Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου
«… θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την τόσο σημαντική βοήθεια που προσφέρετε στην Ένωση Μαζί Για Το Παιδί, μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος που χρηματοδοτεί η Μυτιληναίος Α.Ε. … οικογένειες, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξασφαλίζουν το πρωινό γεύμα των παιδιών μέσω της συγκεκριμένης χορηγίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γίνεστε αρωγοί της προσπάθειας αυτής…»
Ένωση Μαζί Για Το Παιδί
«… παρακαλώ δεχθείτε εκ μέρους του Δ.Σ.και των κοριτσιών μας τις θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας. Η δωρεά σας αυτή αποτελεί δείγμα γενναιοδωρίας και κατανόησης για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες εκ μερους σας και εκ μέρους του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Σας ευχαριστούμε και πάλι που είστε συμπαραστάτες και φίλοι στο έργο μας…»
Βασιλική Μανούση
Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο
«… το γάλα είναι καθημερινή και απαραίτητη τροφή για τους 25 φιλοξενούμενους του βρεφονηπιακού σταθμού του Συνδέσμου μας, καθώς και τα δημητριακά Δεν έχουμε λόγια ικανά για να μπορέσουμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά … δυστυχώς βλέπουμε επιδείνωση της επισιτιστικής ανασφάλειας από την καθημερινή μας επικοινωνία με τους ανθρώπους…»
Βασιλική Μακρή
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελληνίδων Μητέρων
«… τα τρόφιμα παραλαμβάνονται από τους Πολυτέκνους με έκδηλη στα πρόσωπά τους τη χαρά και την ευγνωμοσύνη, καθώς με τα προσφερόμενα είδη καλύπτουν βασικές διατροφικές ανάγκες τους. Διαβιβάστε, σας παρακαλούμε, τις θερμές ευχαριστίες μας στην Εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ και τη διαβιβαίωσή μας ότι η προσφορά της είναι πολύ σημαντική για τις Πολύτεκνες Οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη βοηθείας…»
Ελένη Κωτούλα
Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων
«… θα θέλαμε επίσης για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε που στηρίζετε έμπρακτα τις δράσεις μας βοηθώντας τόσες οικογένειες που έχουν πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη. Πράξεις και ενέργειες, πρωτοβουλίες και συνεργασίες μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας καταλήγει πάντα σε ένα πλατύ χαμόγελο…»
Φαίη Χαραλαμπίδου
Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης
«… η ποιοτική σίτιση των παιδιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξή τους και το γάλα είναι από τις πολύ σημαντικές τροφές που πρέπει να λαμβάνουν. Τόσο εμείς όσο και τα 140 παιδιά μας σας ευχαριστούμε θερμά!»
Γιώργος Πυρουνάκης
Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

στηρίζουμε παιδιά, σε συνεργασία με 25 φορείς σε όλη την Αττική

Ίδρυμα Φιλοθέη η Αθηναία, Αγ. Παρασκευή

Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, Χολαργός

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελληνίδων Μητέρων, Π. Ψυχικό

Ίδρυμα “Θεοτόκος”, Ίλιον

Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, Αθήνα

Ι.Ν. Αγ. Ευθυμίου, Κερατσίνι

Ίδρυμα για το Παιδί ”Η Παμμακάριστος”, Ν. Μάκρη

Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο θηλέων, Χαϊδάρι

ΕΛΕΠΑΠ, Παγκράτι

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο, Μεταμόρφωσή

Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, Μέγαρα

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Ελευσίνα

Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Κουβαράς

Στέγη Κοριτσιού ”Αγία Άννα”, Ν.Κηφισιά

Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Χαλάνδρι

Όμιλος για την Unesco, Καματερό

Στέγη Θηλέων ”Άγιος Αλέξανδρος”, Π.Φάληρο

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Πειραιάς

Ένωση ”Μαζί για το Παιδί”, Αθήνα

Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Κυψέλη

Παιδί και Δημιουργία, Αιγάλεω

Πανελλήνια Ένωση Φίλων Πολυτέκνων, Αθήνα

Σύλλογος Τριτέκνων-Πολυτέκνων Αττικής, Ραφήνα

 

Το Emergency Food Fund είναι ένα πρόγραμμα ‘ομπρέλα’ που περιλαμβάνει διακριτές δράσεις αγοράς τροφίμων, από συγκεκριμένους χρηματοδότες, για διατροφικές ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τα μέσα του 2020, λόγω και των νέων αναγκών που προέκυψαν από την επιδημία.