Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ

ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Στην Ευρώπη λειτουργούν τώρα περισσότερες από 336 Τράπεζες Τροφίμων σε 29 χώρες και συνεχώς ανοίγουν νέες. Είναι μέλη της Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης (European Food Banks Federation FEBA) με έδρα στις Βρυξέλλες. Η επιτυχία του θεσμού οφείλεται στο ότι αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο που συνδυάζει την καταπολέμηση της πείνας με τον περιορισμό της σπατάλης.  

Σκοπός, ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων και η αξιοποίηση προϊόντων για την καταπολέμηση της πείνας, που δεν μπορεί να απορροφήσει η αγορά.

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν πετάμε τίποτα” οι προμηθευτές μας παρέχουν καθημερινά προϊόντα τα οποία είτε είναι κοντόληκτα είτε έχουνε ελαττωματικές συσκευασίες χωρίς όμως να έχουν αλλοιωθεί.

Στην συνέχεια εμείς τα διανέμουμε σε ιδρύματα, συσσίτια και γεύματα αγάπης. Εκεί οι εθελοντές μας μαγειρεύουν καθημερινά εξασφαλίζοντας ένα πιάτο φαγητό σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

logo-trap-trof

Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης – FEBA συντονίζει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Τραπεζών Τροφίμων, εκπροσωπεί το δίκτυο σε πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων και θεσμούς της ΕΕ, και αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

Σε 29 χώρες της Ευρώπης, υπάρχουν περισσότερες από 336 Τράπεζες Τροφίμων. Το 2018 διακίνησαν 781.000 τόνους προς όφελος 9,3 εκ. συνανθρώπων μας!

Περισσότερα: www.eurofoodbank.org

https://foodbank.gr/wp-content/uploads/2019/12/feba-annual-report-2018-final_file.pdf

Οι Τράπεζες Τροφίμων στην Ευρώπη

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ